Nieuwe beeldentuin op Heukelshof in Alkmaar

02-JUL-2019 - De gekapte kastanjebomen van de Nassaulaan in Alkmaar hebben een nieuw leven gekregen. Een deel van de bomen zijn geschonken aan het Natuur Instituut. Gezamenlijk met schoolklas groep 7-C van basisschool De Notenkraker uit Amsterdam en groep 7 van De Regenboog uit Oudorp zijn deze bomen omgetoverd tot een boodschap over duurzaamheid.

Op maandag 1 juli om 10.30 uur heeft wethouder Marcel van Zon (CDA) in Blindentuin De Heukelshof de nieuwe beeldentuin  feestelijk geopend met de leerlingen van de scholen uit Amsterdam en Alkmaar.

De beelden worden door de wethouder en de leerlingen  onthuld. (KLIK op foto's voor vergroting)


Het Natuur Instituut heeft op basisscholen les gegeven over duurzaamheid. Leerlingen hebben het vage begrip "duurzaamheid" concreet en voelbaar gemaakt, ook voor blinden en slechtzienden. De leerlingen hebben samen gebrainstormd over "wat kunnen we er mee?" maar daarna ook "hoe beelden we dat uit?" De ideeën van de kinderen zijn verrassend over: ..... energie, planten, water, plastic, insecten, emoties en gevoel en probleem-oplossend denkend. Van de ontwerpen zijn een flink aantal vorm gegeven in de kastanjebomen.

KLIK HIER voor meer foto's van deze feestelijke opening.

Bron:
Artistieke vormgeving: Marianne Snijders

Tekst: Anton van Riel

Foto's: Arno Hoitink