Zevende editie van de nationale spinnentelling

30-AUG-2019 - In ons land komen heel veel spinnensoorten voor. Vele zijn lastig op naam te brengen, maar er leven ook verschillende goed herkenbare soorten in huis en tuin, die zijn samengebracht op een zoekkaart. Om de spinnenstand te volgen, organiseert de Jaarrond Tuintelling de Nationale Spinnentelling 2019.

In het weekend van 7 en 8 september mag iedereen weer op zoek naar spinnen in zijn eigen huis en tuin voor de Nationale Spinnentelling 2019. De kruisspinnen zijn nu groot en goed zichtbaar, maar ga zeker ook op zoek naar kleinere soorten op de bodem, op bladeren en in gaatjes van de muren. En loop ook eens als het al donker is met een zaklamp langs de huismuren op zoek naar de verschillende nachtactieve spinnen.
 
Zo werkt de spinnentelling
Ga op 7 en/of 8 september op zoek naar spinnen in je tuin (en huis).
Bepaal welke soort het is op de SPINNENZOEKKAART.

Geef je tellingen door.
Log in of meld je aan bij Tuintelling.nl.
Bevestig de datum en geef per gevonden soort het aantal exemplaren dat je hebt gezien door via de knop 'telling invoeren'.

Het is belangrijk dat je niet twee keer dezelfde spin doorgeeft.
Zie je later op de dag of een volgende dag een andere spin, dan maak je gewoon een nieuwe telling aan en geef je die door.

Het groen kaardertje leeft in veel tuinen, maar wie deze mooie soort wil zien moet de onderkant van blaadjes goed bestuderen. KLIK op foto's voor vergroting De wespspin leeft alleen incidenteel in grotere tuinen met ruigtevegetatie.


Bron:
Tekst en Foto's: tuintelling.nl