Samen koken met Resto VanHarte op de Heukelshof

07-SEPT-2019 - Grote opkomst voor de barbecue op de Heukelshof, geheel verzorgd door het team van Resto VanHarte. Bekenden en onbekenden schoven deze avond aan voor een gezellig diner.

Door dit soort avonden te organiseren, brengt Resto VanHarte mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding en haalt ze in veel gevallen uit hun isolement. Samen koken, samen eten en vooral zelf een bijdrage leveren aan een leefbare gemeenschap, daar draait het om. Resto VanHarte richt zich primair, maar niet uitsluitend, op mensen met een smalle beurs. Onder leiding van een professionele kok startte de keukenploeg de voorbereidingen. Groenten werden gesneden, de tafels gedekt en de tuin versierd. In een mum van tijd werd alles omgetoverd tot een waar restaurant.
 

Klik op foto's voor een vergroting van de sfeerimpressies....  van een geslaagde dag


Bij Resto VanHarte eet iedereen wat de pot schaft. Dat was even wennen voor sommige gasten omdat de barbecue dit keer geheel vegetarisch werd aangeboden. De vegetarisch burgers van Anton van Riel (Natuur Instituut), vielen goed in de smaak. Onder het genot van een drankje en muziek gingen de borden leeg. Tussen de gangen door kon men mee met een rondleiding door onze blindentuin, onder leiding van een aantal natuurgidsen van de Natuur Instituut. Tijdens deze rondleiding werd niet alleen geluisterd en gekeken. Daar waar de tuin zijn naam eer aan doet, werd ook gevoeld en geproefd. Alle zintuigen kwamen deze avond ruimschoots aan bod.

Bron:
FOTO"S: Fons "blik door de lens"
TEKST: Aangeleverd door Arno Hoitink en Marianne Snijders