Bodemdierendagen 2019

28-SEPT-2019 - Voor een safari hoef je niet naar Afrika! Duik gewoon je tuin in en ontdek hoeveel er leeft in de grond. Van loopkever tot miljoenpoot, en van mier tot regenworm.
Dit jaar gaan we voor de vijfde keer op zoek in het hele land, en wel vanaf 26 september. Alle waarnemingen kun je inleveren tot en met dinsdag 8 oktober.

Gewoon of als expert
‘Meegraven' als citizen scientist kan in je tuin en op je balkon, het groene dak, schoolplein enzovoorts. Als gewone deelnemer of als expert. Nieuw is dat de moestuin als extra tuintype mee gaat doen.
Bodemdieren zorgen heel goed voor onze tuinen! Afval zoals herfstbladeren wordt bijvoorbeeld opgeruimd en weer verwerkt tot voedsel voor de planten.

Help de bodemdieren een handje

Gaat het goed of slecht?
De biodiversiteit in ons land gaat zienderogen achteruit. Meer aandacht voor en kennis over de onbekende ‘buren’ onder onze voeten is broodnodig. Klein is niet hetzelfde als onbelangrijk. Integendeel: we kunnen niet zonder!
Ook is het spannend wat voor effect die superwarme zomer op die onmisbare bodemdieren heeft gehad.

Aan de slag!
De speciale Bodemdieren-zoekkaart? Je waarneming online doorgeven? De resultaten van nu, en de afgelopen vier jaar? Tips en weetjes? Een prijsvraag over favoriete dieren, lesmateriaal? Dat alles en veel meer vind je HIER op de site van de Bodemdierendagen.

KLIK HIER voor de PDF van de zoekkaart. En KLIK HIER voor het scoreformulier.

Iedereen kan meedoen! Je hoeft er maar een klein stukje de deur voor uit...

Bron:
Tekst en foto's: Bodemdierendagen.nl