Natuurinstituut

15-JAN-2020 - Vrijwilligers van het Beestenboetje hadden een een rustmoment en kwamen bijeen in het Centrum Natuur Instituut. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er terug gekeken op de succesvolle activiteiten van 2019.

Het was een hele gezellige bijeenkomst, waarbij we ook even door Blindentuin Heukelshof liepen. Die vrijwilligersgroep maakt in Alkmaar een bijzondere heemtuin voor blinden en slechtzienden met een leuk programma voor schoolklassen.

Op het Beestenboetje zijn er grootse plannen voor de komende jaren. We hebben een presentatie-boek doorgenomen waarin een nieuwe kapschuur is gepland op het Beestenboetje, een nieuwe educatieve ruimte, en straks ook ruimte voor nieuwe dieren zoals kalfjes en dwerggeiten. De plannen van het bestuur zijn door de vrijwilligers enthousiast ontvangen.


Tijdens de nieuwjaarsreceptie lieten natuurgidsen van het Natuur Instituut de materialen zien waarmee gezinnen rondom het Beestenboetje een “boswachterpad” kunnen lopen: een speurtocht met een verrekijker naar allerlei dieren. Gewapend met een rugzak met allerlei opdrachten eindigt de wandeling weer met een boswachter-diploma bij de kinderboerderij.

Het is een flinke klus geweest om dit te ontwikkelen, want voor elk seizoen hebben de natuurgidsen een verschillende serie opdrachten. En ook nog voor verschillende leeftijdsgroepen van de basisschool. Binnenkort gaan we de wandeltochten uitzetten in het Heilooer bosje bij het Beestenboetje en volgt de opening van het “boswachterpad”.

Bron:
Tekst aangeleverd door Anton van Riel
Foto's aangeleverd door Arno Hoitink