Natuurinstituut

[fluid][html ]

LEADFOTO 01 700x282

Het dreigt mis te gaan met onze vertrouwde wilde eend. Bang voor volledig uitsterven hoeven we niet te zijn. Maar met een achteruitgang van zo’n 30% sinds de jaren negentig wordt onze wilde eend opeens veel minder algemeen. Dus komt Vogelbescherming samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland in actie en is 2020: HET JAAR VAN DE WILDE EEND.

Wat gaat het Natuur Instituut doen:
Voorlichting geven over gezonde voeding voor Wilde eenden. Geen zorgen: u mag gewoon met de (klein)kinderen eendjes voeren. Want u kunt verantwoord voeren. Maar: Voer géén brood. Dat is absoluut niet goed voor de eenden. Ga naar de dierenwinkel of koop “vogelvoer”. Dat is in alle supermarkten verkrijgbaar. Samen met uw kind kunt u dan veilig de eendje voeren bij de vijvers.

Met onze broedmachine gaan we broedeieren van de Wilde Eend laten uitkomen. Vanaf Pasen komen de jonge eendjes uit. U kunt dit straks via een video streaming online volgen. De eendjes worden daarna verzorgd (onder warmtelampen) Als ze groot genoeg zijn worden deze eenden de nieuwe bewoners van onze splinternieuwe eendenkooi in Castricum.  (www.eendenkooivanasjes.nl) We hopen erop dat we ze na de corona-datum van 1 juni te water kunnen laten.

Bron:
Foto's: Stockfoto's

[/html][/fluid]