Natuurinstituut

Blindentuin Heukelshof zwaar getroffen door storm Poly

Alkmaar, 9 juli 2023.

Afgelopen woensdag raasde zomerstorm Poly over ons land en richtte op verschillende plekken grote schade aan. Ook in de blindentuin heeft Poly een spoor van vernieling achter gelaten en is de schade bijna niet te overzien.

Het was flink schrikken toen de vrijwilligers van de Heukelshof de dag na de storm een kijkje gingen nemen in de tuin. Wat zij daar aantroffen is haast niet met een pen te beschrijven, de ravage is enorm.

Afbeelding1a

Er zijn in het verleden bij andere stormen wel vaker bomen omgewaaid, maar zoals de tuin er nu bij ligt is nog nooit voorgekomen. Op sommige stukken is gewoon het hele pad meegetrokken. Ook de tikbalken zijn op verschillende plekken beschadigd.

Afbeelding2

Afbeelding3

Naast het gebouw is er ook een boom omgewaaid, maar daar lijkt de schade tot nu toe beperkt. Het hekwerk dat de tuin van het gebouw scheidt houdt de boom vooralsnog op zijn plek.

 Afbeelding4

De vrijwilligers gaan nu samen met de Gemeente kijken hoe ze de bomen weg kunnen halen. Daarna zal er nog een hele hoop werk te doen zijn om het pad, de tikbalken en de verschillende plantenbakken te herstellen. Hopelijk valt het allemaal mee en kan het gewone onderhoud weer snel opgepakt worden.